Kintsugi

Du lurer kanskje på, hva er Kintsugi?

kintsugi

Kintsugi er den japanske kunsten å sette knuste keramikkstykker sammen med gull igjen - bygget på ideen om at ved å omfavne feil og ufullkommenheter kan du lage et enda sterkere, vakrere kunstverk. Hver sprekk er unik, og i stedet for å reparere en gjenstand som ny, fremhever den 500 år gamle teknikken faktisk "arrene" som en del av designet. Å bruke dette som en metafor for å helbrede oss selv lærer oss en viktig lekse: Noen ganger i prosessen med å reparere ting som har gått i stykker, skaper vi faktisk noe mer unikt, vakkert og spenstig.


Som en filosofi behandler den brudd og reparasjon som en del av historien til et objekt, snarere enn noe å skjule. Og som sådan ligner kintsugi den japanske filosofien wabi-sabi, en omfavnelse av det feilaktige eller ufullkomne. Japansk estetikk verdsetter slitasjemerker fra bruk av en gjenstand. Dette kan sees på som en begrunnelse for å holde et objekt rundt selv etter at det har gått i stykker; det kan også forstås som en rettferdiggjøring av kintsugi i seg selv, og fremhever sprekker og reparasjoner som hendelser i livet til en gjenstand, i stedet for å la tjenesten avsluttes på tidspunktet for skade eller brudd.

Kintsugi kan også sees på som en variant av ordtaket på engelsk "waste not want not".

Filosofien bak kintsugi gjenspeiles i den menneskelige opplevelsen, akkurat som skålen blir vakrere gjennom helbredelse, finner vi også styrke og nåde i å overvinne livets utfordringer. Vi er alle, på en eller annen måte, gigantiske menneskelige biter av kintsugi, med skjønnheten av spenst, aksept og helbredelse i hvert arr, sprekk og ufullkommenhet.

Kintsugi-sett er en fantastisk hobby gave til kreative (eller klønete) sjeler. For å hjelpe deg i gang med den vakre kunsten kintsugi har vi flere kintsugi-sett tilgjengelig:

Et komplett kintsugi-sett, med en vakker, men knust bolle i japansk stil å reparere.

En kintsugi date night for to sett, den perfekte aktiviteten for en kveld med en partner eller venn, en aktivitet for å holde hendene opptatt mens du snakker om livet.

Eller et kintsugi-sett du kan bruke til å reparere din egen ødelagte gjenstand. Et høyt elsket krus, tallerken eller vase som du ikke orker å si farvel til, kan få et nytt og enda vakrere liv, ved hjelp av denne fascinerende filosofiske kunstformen.

 

 

Elsker du rabatter, nyheter og tilbud?

Bli med i Snyggelig Perks

×